Dopravná kontrola v okrese Prešov. Lúpežné prepadnutie na Prešovskej pošte. Mŕtvy muž v opustenej garáži. Krádež žiaroviek aj dioptrických okuliarov

29.01.2014 Prešov

Dopravná kontrola v okrese Prešov
V popoludňajších hodinách včerajšieho dňa /28.01.2014/ sa v Prešovskom okrese konala osobitná kontrola so zameraním na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi a na kontrolu dodržiavania rýchlostí jazdy. Išlo o ďalšie z opatrení v súvislosti s predchádzaním negatívnym následkov pri dopravných nehodách na cestách.
Do tejto akcie bolo zapojených 16 policajtov. Zistených bolo celkovo 34 priestupkov, 22 z nich bolo riešených v blokovom konaní na mieste a napomenutím bolo vyriešených 12 priestupkov. Prítomnosť alkoholu nebola zistená u žiadneho účastníka cestnej premávky.

Lúpežné prepadnutie na Prešovskej pošte
Včera /28.01.2014/ krátko pred osemnástou hodinou došlo v Prešove, na Ul. Sabinovskej, k lúpežnému prepadnutiu v jednej z pobočiek Slovenskej pošty.
Doposiaľ neznámy páchateľ vošiel počas prevádzkovej doby do objektu pošty, pristúpil k priehradke a ženu za pokladňou vyzval, aby mu vydala peniaze. Páchateľ mal v ruke krátku strelnú zbraň. Pracovníčka stlačila núdzové tlačidlo, no páchateľ to zaregistroval a upozornil ženu, že ak to urobí ešte raz, tak bude strieľať. Žena mu vydala z pokladne značnú finančnú hotovosť, ozbrojený muž hneď na to z miesta odišiel. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže, páchateľovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na dvanásť rokov. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra. Podozrivý muž bol vysoký 165 – 170cm, zavalitej postavy, na sebe mal čiernu flisovú bundu do pása, svetlo - modré rifle, na hlave mal čiernu pletenú čiapku. V čase prepadu na pošte mal na očiach slnečné okuliare s tmavými sklami. Išlo o mladého muža do 30 rokov. Polícia žiada prípadných svedkov, ktorí spozorovali podozrivého muža alebo majú akékoľvek informácie, ktoré by mohli dopomôcť k jeho vypátraniu, aby to oznámili na ktoromkoľvek policajnom oddelení, alebo na známom telefónnom čísle 158.

Mŕtvy muž v opustenej garáži
Mŕtve telo 52 ročného muža, bolo nájdené v opustenej garáži bez vchodových dverí pri železničnej stanici v meste Spišská Belá.
Telo muža našli včera /28.01.2014/ ráno o šiestej hodine. Privolaný obhliadajúci lekár predbežne nezistil známky cudzieho zavinenia, pre stanovenie presnej príčiny smrti nariadil vykonať pitvu. Polícia v Spišskej Belej začala v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Krádež žiaroviek aj dioptrických okuliarov
Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Poprade začal trestné stíhanie pre prečin krádež, ktorej sa dopustil doposiaľ neznámy páchateľ včera /28.01.2014/ v dobe od 09:00 hodiny do 14:00 hodiny.
Ku krádeži došlo v Poprade, na Ul. Dlhé hony, konkrétne na parkovisku. Páchateľ sa dostal do jedného zo zaparkovaných motorových vozidiel a z úložného priestoru odcudzil neónové žiarovky, elektrické výbojky a úsporné žiarovky. Celkovo išlo o viac ako 200 kusov. Zlodej si z auta ešte odniesol športovú tašku, pánsku zimnú bundu, tričká, fotoaparát ako aj dioptrické okuliare. Krádežou vznikla škoda vo výške 1.000,-Eur a škoda poškodením auta bola vyčíslená na sumu 100,-Eur.
 

Vyberte región

mark